Bemutatkozás
Könyveim
Árak és engedmények
Család-barát magazin
Gyógyultak történetei
Lelki táplálékok


AKARSZ-E MEGGYÓGYÚLNI?

ÉRSZŰKÜLET, IZÜLETI GYULLADÁS, MEDDŐSSÉG, SZÍVBETEGSÉG MAGASVÉRNYOMÁS, PCP, SCLEROZIS MULTIPLEX, DAGANATOK, CYSTÁK, TÜDŐ- MÁJBETEGSÉGEK, RÁK stb. betegségekből?

AZ EGÉSZSÉG OLY ÁLDÁS, AMELYNEK ÉRTÉKÉT KEVESEN

BECSÜLIK. AZ ÉLET EGY REÁNK BÍZOTT SZENT HAGYATÉK..... Ő,

AKI TESTÜNK CSODÁLATOS SZERKEZETÉT ALKOTTA, KÜLÖNÖS MÓDON GONDOSKODIK RÓLA, HOGY EGÉSZSÉGBEN TARTSA, HA NEM MUNKÁLKODUNK CÉLJAI ELLEN.

   A fent felsorolt betegségek mindmegannyi ijesztő fogalmak, még akkor is, ha nem látjuk nap mint nap a környezetünkben. A félelem akkor fog el bennünket, mikor nekünk, vagy valamelyik család­tagunknak írták le a súlyos diagnózist.

A legtöbb ember jobban elviseli a biztos rossz ismeretét, mint a bizonytalanságot....El tudja dönteni, akar- e küz­deni a feltárt súlyos betegség ellen, vagy feladja ? Fel kell tegye önmagának a kérdést:

  MEG AKAROK GYÓGYULNI IV.

 Ezt minden betegnek önmagának kell eldöntenie!! MIT AKAR TENNI? Vagy egyáltalán akar-e tenni valamit önmagáért ?Akarja-e segíteni azt a „gyógyulási folyamatot" amely azonnal megkezdődik, mikor a test bármely része megsérül? Miért? „Mert a természeti erők működésbe lépnek az egészség helyreállításában." El tudja-e ismerni, hogy „az a hatalom, amely a természeti erők felhasználásával munkálkodik, Isten hatalma. Minden életadó erő tőle van. Amikor valaki felépül betegségéből, Isten az, aki meggyógyította... Ő az, „aki megbocsátja minden bűnödet, meg­gyógyítja minden betegségedet. Aki megváltja életedet a koporsótól: kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged." Zsolt. 103, 3-4.

Az én kívánságom: „Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek."

TEHÁT ELSŐ LÉPÉS:

 lelki életünket rendbe hozni! El kell fogadnunk önmagunkat, abban az állapotában amiben vagyunk.. De hogy ezt meg tudjuk tenni, értelmileg kell megvilágosodnunk: mi volt helytelen életünkben, mit nem tettünk helyesen, akár értelmi, lelki életünk, vagy fizikai - testi életünk vonatkozásban.

Ha eljutottunk oda, hogy nyíltan, őszintén szembe tudunk nézni az életünkben eddig elkövetett helytelenségekkel, s akarunk változtatni ezeken, már el is indultunk a gyógyulás útján.

Nincs magára hagyva, sem az orvos, sem betege. Azonban azt tudnunk kell, hogy míg „Az orvosok igyekeznek a természet gyógyító munkáját segíteni. Krisztus maga a gyógyító. Az orvosok törekszenek az életet megőrizni: Krisztus pedig adja az életet." Ma is ugyanúgy mondja Jézus mindenkinek : „Bízzál fiam! Megbocsáttattak néked a te bűneid, - Bízzál leányom, a te hited megtartott téged: eredj el békességgel." S ekkor az elkeseredett ember meg­tapasztalja, , hogy felszabadult lélekkel, hittel tud önmagáért tenni, s eltudja hagyni mindazokat a káros szenvedé­lyeket, melyek eddig gúzsba kötötték. Naponta tiszta lelki táplálékkal erősíti életét, s imával összekapcsolja önmagát Életadójával. Ehhez segítséget ad az 2004-ben megjelent A SZERETET,MINT GYÓGYÍTÓ ERŐ c. könyvem.

VEGYÜK FIGYELEMBE A KÖVETKEZŐ TANÁCSOT :

 Az akarat erejét nem értékeljük kellőképpen. Tartsuk ébren akaraterőnket, és irányít­suk helyesen! Ez élénkíti egész lényünket és csodálatos segítséget nyújt egészségünk megőrzéséhez. Nagy hatalom a gyógyításban is. Helyesen használva szabályozza képzeletünket, és döntő szerepe van a lelki és testi betegségekkel szembeni küzdelemben és győzelemben. Ha a betegek akaraterejükkel helyesen viszonyulnak az élethez, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz a munkához, amit az orvos gyógyulásuk érdekében végez. Emberek ezrei gyógyulhatnak meg, ha akarnak. Az Úr nem akarja, hogy betegek legyenek .Azt szeretné, ha egészségesek és boldogok lennének. El kell határozniuk, hogy egészségesek lesznek." E.G.White: Nagy Orvos lábnyomán .170. Hetente találkozom csüggedt betegekkel, kik minden reményt feladtak, s itt kereshetjük meg állapotrosszabbodásuknak legfőbb okát. Mikor az Orvosok Orvosa, Jézus a földön járt, Ö maga megkérdezte a beteget:

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

AKARSZ-E MEGGYÓGYULNI? Rajtunk múlik gyógyulásunk! A betegség egy nagy próba, egy alkalom, hogy megmutassuk, mit tudunk megtenni önmagunkért? Ö biztos, hogy mindent megtesz értünk, de semmit sem tesz meg helyettünk.

Ép lélek- ép test: a test és lélek között nagyon szoros kapcsolat áll fenn. Míg az egyik szenved, a másik is megérzi. ..Lelki betegségek uralkodnak mindenütt. A betegségek kilenc tizedének alapját, - amelyekben az emberek szenved­nek, - itt kell keresnünk.

 

AZ EGÉSZSÉG LEGNAGYOBB VÉDELMEZŐI:

A hála, öröm, jótett, bizalom Isten szeretetében és gondoskodásában. A jó cselekedet tudata a legjobb orvosság a beteg test és lélek számára. A szelídség, kedvesség és gyengédség oly légkört teremt, amely meggyógyít, és nem megsem­misít  A megelégedettség öröme lelkünknek életet, testünknek pedig egészséget és erőt ad.

Megváltónknak ezen szavai: „Jöjjetek én hozzám... és én nyugalmat adok a ti lelketeknek", orvosi receptet jelen­tenek a testi, lelki és szellemi betegségek meggyógyítására. Habár az emberek saját helytelen cselekedeteik által hozták magukra szenvedéseiket, Ö könyörülő szánalommal tekint reájuk. Ö nála segítséget találhatnak. Ö nagy dolgo­kat fog cselekedni azokért, akik bíznak Benne...Ha az emberek kitárnák lelkük ablakait a menny felé és értékelnék Isten ajándékait, a gyógyító erőnek özöne áradna reájuk.

MIT JELENT KITÁRNI LELKÜNK ABLAKAIT ? Egy nyitott ablakon ki is adhatunk valamit, és kaphatunk is. Hogy helye legyen a nekünk ajándékozott értékes dolognak, helyet kell készítsünk neki. Tehát először ki kell takarítani mindazon dolgokat, melyek saját szemeink előtt is szennyezik lelki életünket. Sok mindentől meg kellene szabadulnunk, rossz szokások, szenvedélyek, amelyekhez nagyon kötődünk, szinte bálványunk, stb.- és már többször ráébredtünk arra, hogy nem válnak sem önmagunk, sem családunk vagy környezetük javára. Kéljünk lelki erőt Jézustól, - Ö szívesen ad nekünk, hogy legyen erőnk „kitenni ezeket az ablakon " - s befogadni mindazon áldásokat, melyekkel mások és saját magunk lelki erejét építhetjük, erősíthetjük.

Hogy is mondja dr. Sang Lee: „A jó kedély, a belső lelki nyugalom, Istennel való békesség, öröm ENDORFINT TERMEL SZERVEZETÜNKBEN, MELY ÖTSZÖR ERŐSEBB FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, mint a leg­erősebb morfium. De - és itt a nagy DE - az ellentéte ezeknek a cselekedeteknek : a keserűség, a bánat, lelkiis­meret-furdalás, gyűlölködés ADRENALIN-T termel, mely teljesen tönkreteszi ellenálló képességünket, s ezáltal különböző betegségek fognak kialakulni szervezetünkben.

Legyen hát erőnk változtatni szokásainkon, viselkedésünkön! Akarjunk megváltozni! Adjunk hálát minden dologért Istennek és embertársainknak is ! Sokszor elmondom: aki nem tud megköszönni, az nem is tud igazán boldog lenni. Pedig a „megköszönéshez" ha azt szívből mondjuk, meg kell alázkod­ni, elismerni, hogy kaptunk valamit, elfogadtunk valamit. Ki kell nyilvánítom, hogy értékeljük azt, amit kaptunk.

 

NÉZZÜK CSAK MEG, HÁNYFÉLE GYÓGYÍRRÓL OLVASHATTUNK EDDIG:

1.Fel kell ismernem, hogy betegségemből való gyógyulásom nem tud nélkülem megtörténni.

2. Nekem kell akarnom meggyógyulni.

3.  Saját akaratom nélkül nincs gyógyulás, de- hinnem kell, kérnem kell és el kell fogadnom Isten segítségét, gyógyító erejét.

4. El kell fogadnom, alá kell vetnem magam egy tapasztalt orvos, természetgyógyász tanácsainak, s vezetése alatt alkalmaznom a természetes gyógymódokat.

5. Fel kell ismernem lelki és fizikai rossz szokásaimat, s azoktól meg kell válnom.

6.Meg kell tanulnom a legkisebb dolgoknak is örülni.

7. S ha a gyógyulásnak a legkisebb jelét is érzem, ne felejtsem el megköszönni a hatalmas Istennek, akinek. gondja van naponta rám.