Bemutatkozás
Könyveim
Árak és engedmények
Család-barát magazin
Gyógyultak történetei
Lelki táplálékok


Gyógyultak történetei

Márk - a jugoszláviai kisfiú
Márk - a jugoszláviai kisfiú
2001. július 25-én hozták el hozzám T. Márk nevű kisfiút
, (1994.01.10.) aki születése óta mozgásképtelen beteg. Míg vizsgáltam, az édesanyja tartotta a fejét, de karját, vállát, az egész gyermeket tartani kellett. Önmagától semmilyen mozgásra nem volt képes kisfiú. Egyik kórházi papírján ez áll: Paralysis cerebralis. Athetosis duplex.

Alvása: hangos horkolás, Anyukája éjszakánként többször felriadva, kétségbeesve figyeli, nem-e fullad meg. A gyermeket bárhol ott lehetne hagyni, meg sem mozdul.

A mozgásképtelen gyermek látványa eszembe juttatta, hogy kicsi korom óta sánta vagyok, hogy tolókocsiban voltam, hogy 21 éve teljes bénulást, némulást jósolnak nekem is az orvosok. Mégis, nemcsak a mozgásképtelensége fogott meg, hanem a szép szeme és beszédes tekintete. Azt hajtogattam a szülőknek, nem adnám fel a reményt, hanem elmondtam, milyen kezeléseket végeznék a gyermeken, s milyen táplálkozási tanácsaim vannak. Hiszen "A testnek élete a vérben van", vérünk pedig az elfogyasztott táplálékból képződik". Augusztus 30-án jöttek vissza kontrollra hozzám. Kontroll-lapjára ezt írtam akkor: "Az Édesanya szavai : Nehéz szuszogása, hörgése teljesen megszűnt. Kezelések előtt izmai feszültek voltak, nem lehetett kezeit-lábait mozgatni. Most bármikor mozgatható. Az éjszakát átalussza. Ujjait most már teljesen kinyitva tartja." Egy hónap múlva annyira mozgolódott már, hogy még az ágyról is leesett!

Októberben meglátogattam őket... a kisfiú szépen járt már, hónaljánál fogva segítették. Egyedül lefordul a rekamiéról, s már s a fotelban is tud egymaga ülni.

Nagyon a szívemhez nőtt ez a kisfiú. A jó Isten is nagyon szereti őt. Csakis az Ő segítségével tudott pár hónap alatt ennyit javulni ez a gyermek, akin 7 évig senki nem segített. Hálás vagyok a jó Istennek, hogy picinyke eszköz lehettem szent kezében e gyermek javulását elősegítve is.