Bemutatkozás
Könyveim
Árak és engedmények
Család-barát magazin
Gyógyultak történetei
Lelki táplálékok


Gyógyíthatlan?

Mozgásszervi betegségek

A mozgásszervi megbetegedések ma már népbetegségnek számítanak. Fiatalok, idősek egyaránt elszenvedői.
"Gyógyíthatatlan"- szokták kijelenteni az orvosi rendelőkben. S amikor ezt a fehérköpenyes orvos a szemünkbe mondja: "...ezzel meg kell tanulni együtt élni, ezzel szenvedni lehet, meghalni nem..."-akkor mi általában azonnal el is hisszük ezt, gondolkodás nélkül, és elcsüggedünk, beletörődünk sorsunkba...
Pedig ez a lelkiállapot csak jókorát ront az amúgy is nehéz helyzetünkön...
Könyvemben szembeszállok ezzel az ítélettel, amit általában a mozgásszervi betegségekre ki szoktak jelenteni. Kérem, gondolkozzunk el egy kicsit, mielőtt hagynánk magunkat elcsüggeszteni! A világ más tájain léteznek olyan gyógymódok,- igaz, természetgyógyászati módszerek-, amelyeknek rendszeres, következetes, engedmények nélküli és kitartó alkalmazásával eredményeket lehet elérni e téren is! Magam vagyok az élő példa erre, hiszen e módszerek segítségével gyógyultam meg, s nem csak én, hanem sokan, akik panaszaikkal hozzám fordultak, és kitartóan végezték a számukra előírtakat! Gyógyulásomról és a kúrákról részletesen olvashatnak a Táplálékod legyen gyógyítód című könyvemben, amelyből egyúttal sok egészséges vegetáriánus ételreceptet is megismerhetnek.
Minden betegnek (és orvosnak) ismernie kellene ezeket a módszereket, amelyek reménnyel tölthetik el a szenvedőket. Aki igazán meg akar gyógyulni, annak még gondolatban sem szabad feladnia a gyógyulás lehetőségét, s ha már sokat szenvedett, biztosan élni is fog a terápiákkal! Érdemes egy kevés időt rászánnia, s belevágnia az idő-és türelem-igényes terápiák alkalmazásába! Nem kell hozzá kórház, orvos, egy kis türelemmel, megértő és segítőkész otthoni környezettel bárki végezheti.
A kúrák időtartama a betegség/ek súlyosságától és a betegségben már eltöltött idő hosszától, valamint az egyén szervezetétől függ.
Mindenki, aki kitartással végzi, javulást fog tapasztalni!
A Jó Isten mindent megtesz értünk, de semmit nem tesz meg helyettünk. Itt a betegnek igen aktív szerepe van. Nem csupán egy pirulát kell bevennie és várni a (kétes) hatást, hanem tevékenyen részt kell vennie a folyamatban, szinte saját magát kell önmagának meggyógyítania! Ez a tény önbecsülésének, önbizalmának is hasznára lesz.

A könyv részletesen leírja a különböző mozgásszervi betegségek fajtáit, így az arthritis, spondylosis, Bechterew-kór, köszvény, p.c.p., rheumás láz, sclerosis multiplex, stb. kezelési lehetőségeit, a gyógyuláshoz segítő jó tanácsokat.
Kérem, olvassa el, és merjen változtatni életmódján! Meglátja, megéri! Még egyszer: mi kell hozzá? ---szeretet, türelem, kitartás, hit Isten szeretetében és gyógyító hatalmában,segítségében. Legyen önmaga orvosa! Minél hamarabb kezdi, annál kevesebbet szenved!

Kérem gondolkozzanak el az alábbi tapasztalatokon :

2002.szept. 2-án keresett fel lakásomon férjével együtt. Z.né, B.Éva, kinek orvosi papírján ez áll: Polyarthritis acuta.

Papírjainak átnézése, kikérdezés, vizsgálat után leírtam neki az általam tanácsolt „brazil típusú”terápiákat, étkezési tanácsokat stb., s kértem, hogy pontosan csinálja őket.

Egy hónap múlva, jöttek vissza, fülig érő boldog mosollyal. Csodálatos volt látni az egy hónap alatt elért eredményt Sokízületi gyulladás – PCP, nem egy könnyen kezelhető betegség. Milyen tanácsokat kapott ez a kedves hölgy: Az első tanács így hangzott: ha most hazamentek kérlek békülj ki az anyósoddal, s beszéljél vele, mert ha ezt nem teszed megakadályozod gyógyulásodat.

Térj át a vegán táplálkozásra, fogyasszál sok csalánsalátát, mert nagyon alacsony a Hemoglobin szinted.. Sok folyadék, különböző fürdők, különböző hideg- meleg pakolások, torna, napozás, masszázs, stb. Mondhatni mindenben szót fogadott, a táplálkozást teljesen megváltoztatta. Mosolyogva mondja, hogy mennyire szereti a csalánsalátát, „citrommal jön ki az igazi íze”. Milyen gyenge volt előtte, most annyi az energiája, hogy nem bír vele. Már nem hidegek a lábai, nem szédül, feje sem fáj. Mutatja, hogy mennyit javult a keze, könyöke és a lába is. Szívtáji szúró érzései megszűntek, újai duzzanatai csökkentek, tenyere dagadása teljesen lelappad. Boldogság tükröződik az arcán.

Férje is elmondta, hogy helyre jött a családi béke, lelkileg is megnyugodtak, sokkal jobban van egészségük és családi életük is.

Mielőtt hozzám eljött, 16 hónapi kezelés alatt állt, sok mindent megpróbált, de állapota nem javult, sőt romlott. Most nézve vérképeit, csodálatos a javulás.

                              06.07-én                    09.24-én

Hemoglobin:              117                            142

We (süllyedés):           80                              26

Reumatoid faktor:    243,7                       134,32

CRP (mg/l)                43,5                           8,37

Úgy érzem, hogy érdemes elgondolkozni e két vérkép eredményén!
Csak egyszerű természetes gyógymódokkal, amit sehol sem lehet megvenni, „CSAK” otthon kell csinálni, - lám lehet ilyen csodálatos eredményt elérni.

Sajnos mégis kevés ember szánja rá magát arra, hogy ilyen nagy „Pál”-fordulatot csináljon, s ne a csodaszerekbe, elixírekbe, s magába a csodákba bízzanak, hanem gondoljanak arra: a betegségek hosszabb idő alatt alakultak ki szervezetükben, ezért most a gyógyulásra is több időt kell szánjanak önmagukra, s az eldeformált ízlést visszanevelni a helyes egészséges ízek szeretetére. A jó Isten – a mi teremtőnk kis országunkba is minden-táplálkozásunkhoz és gyógyulásunkhoz szükséges táplálékokat, gyógynövényeket, s anyagokat is megadott, - csak helyesen kell alkalmazni őket.

1996 decemberében Ausztráliában voltam, s véletlenül belecsöppentem a X. Magyar találkozóba. Bár két éve szervezték, mégis adtak időt a egy előadás megtartására, majd a hallgatók kérésére, még egyre.

Több hallgató személyes beszélgetésre jött hozzám, többek között G.T. is, akinek kezeit látva nem volt szükség nagy vizsgálatokra,: köszvényes, csomókkal teli kezei voltak. Ö is egy szófogadó asszonyka volt, mikor hazajött, örömmel látogatott meg, s mondta kezei nem fájnak, tud dolgozni. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, jól van, igaz, hogy a konyhájában a „reform” ma is tart.

Az elmúlt évben Erdélyben jártam, s döbbentem láttam két nagy lány „járását”. Testvérek. 89 és 92-es születésűek… Diagnózisuk teljesen egyforma a debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrumból. (A romániai zárójelentésben többek között ezt is írják orvosai.) DYSTROPHIA MUSCULÁR PROGRESSIVA. (LIMB-GIRDLE TYPUS)Sok korházat bejártak, sok orvost megkerestek, sokat próbáltak – kevés eredménnyel:

Három hónap múlva szeptemberben boldogan kerestek fel lakásomon Úgy érzik, hogy biztosabb a járásuk, izmaik erősödtek. Elmondták, hogy visszajárnak orvosukhoz, s Ö is nagyon, mondhatni el van képedve a lányok jobb „járása” láttán.

Csak röviden szeretném megemlíteni, hogy több erdélyi súlyos rákos beteg is boldogan beszél jelenlegi állapotáról, mert kitartó munkájukat a jó Isten megáldotta.

S ha meggyógyult, nem kell már a terápiákat végeznie! Akkor már csak az étrendre kell figyelnie, a kellő mozgásra, jó levegőre és így élhet le egy egészséges, boldog életet!

Szeretettel kívánom Önöknek is ezeknek a boldog tapasztalatoknak az átélését,

Feketéné Bokor Katalin

A Csontritkulásról Részletek >>