Bemutatkozás
Könyveim
Árak és engedmények
Család-barát magazin
Gyógyultak történetei
Lelki táplálékok


Brazil terápiával gyógyít Kata

Tisztítókúrát, vizes lemosásokat, fürdőket és zuhanyokat, agyagpakolást, lelki megtisztulást és egy másfajta étrendre való átállást ír elő betegeinek Feketéné Bokor Katalin, aki brazil természetgyógyászati módszereivel segít az embereknek.

Meddőnek tartott nők megfogannak, gyógyíthatatlannak tartott betegségekből kigyógyulnak, eldobják a mankót és elhagyhatják gyógyszereiket azok, akik hallgatnak Feketéné Bokor Katalinra, és pontosan betartják az általa előírt ét- és életrendet, kúrákat. A természetgyógyász, akit csont tbc-jéből állítottak talpra Brazíliában, visszament oda tanulni, ajd Magyarországon is levizsgázott. Azóta több ezren tanultak és gyógyultak nála.

- A legnagyobb „unokám” 22 éves, a legkisebb három és fél hetes – utal azokra, akik az ő módszereinek köszönhetően születhettek meg. – Nemrég egy szklerózis multiplexben szenvedő szlovákiai betegem annyit javult, hogy az egész családját elhozta kivizsgálásra.

Katalinnál legalább két óra egy vizit, hiszen alaposan kifaggatja a hozzá fordulót, aki legtöbbször már leletekkel, kész diagnózissal érkezik. Sok egészséges pedig éppen azért vesz részt a kurzusain, hogy az is maradjon.

- Tavasszal járt az életmód tanfolyamra orvos, jogász is, messze földről jönnek. Gyakran hüledeznek, milyen egyszerű és logikus, amit elmondok, s ha így megőrizhető, visszanyerhető az egészség, miért nem teszi ezt mindenki. Csakhogy az emberek kényelmesek, a reklámokra hallgatnak, és nem a józan paraszti eszükre! Ősszel újabb tanfolyam indul, hivatásomnak tekintem, hogy felébresszem az embereket.

Katalin és a férje csaknem kizárólag az általuk termesztett bioételeket fogyasztja. Még a tökmagolajat is maguk sajtolják, kenyerüket maguk sütik. Ami a kertben terem, semmi nem vész kárba: csalánból, fokhagymaszárból, fekete nadálytőből 8-10 napos vízzel való erjesztéssel készül a biopermet, a cseresznye, meggy szárát teának szárítják ki, a kertben nő körömvirág és sokféle fűszernövény. Ami nem fogy el, befőzik cukor, zsír nélkül. Ám a táplálkozáson, a rendszeres méregtelenítésen, a vér- és nyirokkeringést fokozó fürdőkön kívül van Katalinnak még két titka: a hit, hogy aki magán segít, azt Isten is megsegíti, s a kiegyensúlyozottság.

– Isten mindent megtesz értünk, de semmit nem tesz meg helyettünk. Az egészségünk a saját kezünkben van – vallja a gyógyító.

 Nyári tisztító léböjt-kúra

Korunk betegségeinek az egyik fő oka, hogy túl sok fehérjét és szénhidrátot fogyasztunk, vélekedik Feketéné Bokor Katalin. A szervezetünknek legalább évente kétszer szüksége van alapos megújulásra, s a dinnyeszezon aktuálissá is teszi az alábbi receptet:

 

  •   két napig csak frissen facsart idény gyümölcslé (kivéve dinnye)
  •  egy napig csak frissen facsart zöldséglé
  •  egy napig csak dinnyelé,
  •   majd ugyanez elölről.

 

Mellette annyi gyógytea, víz, amennyit kívánunk. A gyógytea lehet például máriatö

vis, csalán, borsmenta,vagy aki beteg, annak a betegségére való. A kúrát egészséges felnőttek akár tizenöt napon át végezhetik, gyermekek, betegek esetén kérjék orvos, szakképzett természetgyógyász véleményét. Ami nagyon fontos: a kúra ideje alatt reggel és este irrigátorral bélmosást kell végezni.

- A szervezetünkben megrekedt salakanyag visszaáramlik a vérbe, és ott szó szerint fertőzi a szervezetet. Ha a bélműködést akadályozzák a lerakódások, nem szívódik fel megfelelő tápanyag. Márpedig a jó táplálkozás és a megfelelő emésztés adja az életerőt – szögezi le Katalin, aki ennek élő példája.